Friday, January 13, 2012

Al-Fatihah

Assalamualaikum


Baru je balik dari hospital Pusrawi..melawat ofismate yang baru bersalin...

Bila teringat je,terus mata bergenang...tak tahu pe jadi kalau perkara ni terjadi kat aku...tak sanggup aku nak pikir pon...huhuhu

Tapi, kakak sangat tabah..sangat kuat depan kami...dalam hati,hanya Allah yang mengetahui...

Baby boy Amirull Razin,meninggal dunia setelah sejam melihat dunia... Ya Allah..besarnya dugaan-Mu....

Kakak dan hubby nampak sangat tenang...aku sempat melihat baby yg dah berbungkus untuk dibawa balik ke kampung...Ya Allah...tak sanggup rasanya...berpantang dengan ketiadaan baby..

Aku mohon padaMu Ya Allah...moga ditabahkan dan kuatkan hati dan semangat sahabatku itu...sangat besar dugaan ini Ya Allah...bayi yang dibawa ke mana2 selama 9bulan...akhirnya...huhuhuhu...

Kakak boleh gurau2 lagi masa kami sampai...maybe untuk menutup kesedihannya...bila kakak bercerita saat2 bersama baby itu...aku yang melalak lebih...mmg aku tak sanggup dengar bila kakak cite saat2 terakhir sebelum Amirull Razin meninggalkan dia...

Sampai skg pon airmata xmo benti...sobs..sobs..

Al-fatihah....


p/s: sayu hati bila tatap gambar baby nangis dalam pelukan ibunya...sungguh aku tak sanggup....

13 comments:

  1. al fatihah
    dugaan seorang ibu
    but di akhirat nnt awarh dah menanti ibu nya di syurga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak ayu...dh dua kali ni..nnt dua2 bby tgu ibunya di pintu syurga...iAllah...aminn...

      Delete
  2. seh..nape baby meninggal? sakit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm..die punya lung and kidney tak bkembang dengan baik...huhuhuhu

      Delete
  3. mmg sgt sgt sedih dear.me here too also nanges when one of my fren, anak die meninggal after dilahirkan..sgt emo lagi2 da ade anak ni, tak mampu utk imagine pn, mase misscariage pun da nanges2..ni kan pule ilang baby..besarnya dugaanNya..setiap dr kite pasti diuji dgn dugaan yg berbeza...Ya Allah, hanya padaMu kami memohon..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...moga sahabatku itu kuat...dah dua kali ni za..baby lahir, then meninggal...sedih ngt aku rs..huwaaaa

      Delete
  4. sedih bilo baco entry nih...alfatihah untuk baby kecil itu...

    ReplyDelete
  5. Al-Fatihah buat baby sayang. Sedihnya kak ijan pun tak dapat bayangkan macamana perasaan ibu bila kehilangan bayi yang baru dilahirkan. 9 bulan ditatang penuh kasih sayang, rupanya Allah lebih sayang pada dia. Semoga kawan Soo tetap tabah dan kuat semangat.

    Baby meninggal sebab komplikasi apa ye Soo? :(

    Kak Ijan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan kita tu sgt tabah kak ijan...tak nanges sikit pon dpn kitorg...uwuwuwu...

      kidney and lung xfunction kak ijan...uwuwuwuw =(

      Delete
  6. Moga kawan Kak Soo tabah sentiasa! Sedihnyaaa... T_____T

    ReplyDelete
  7. Alahai doa yani moga kita tabah andai berada di tempat die

    ReplyDelete