Saturday, November 12, 2011

Udon

Assalamualaikum






Blackpepper udon all time favourite...buat masa sekarang la..heheehe..

Tak pernah berani try udon sebelum ni..takut tekak tak leh terima...tapi lepas ofismate kenalkan yang ni..terus suka makan..

Dulu sebab suka sgt dan teringin nak pi Jepun..try p makan sushi..sedap...masa zaman blaja, paksa uppa utk join makan sushi time dating...walau uppa tak leh terima rasanya..tapi time tu memang dia telan jugak la...nak jaga ati awek la kununnn...cehhhh...

Sekarang jangan harap la nak makan lagi...ngan aku sekali dia sekat xmau bagi makan dah sushi...heheeheheh...nasib la aku dah overdose...dah memang tak rasa nak makan dahhh...tengok sebelah mata pon tak mau...wahahhaaa

tak tau la lau dapat rasa sushi jepun or kimbab korea terus jadi fav balik...

[Posted using BlogPress from my iPhone]

14 comments:

  1. Sushi udon ngan soba
    Mmg terbaek la
    Cuma syarat ye Kena mkn kt jpn la
    Mkn kt mesia rasa jd lain
    X hbs mkn pong ngeeee

    ReplyDelete
  2. Yke kak ayu? Nk p mkn kt jepun gk..woowooo

    ReplyDelete
  3. udon? xpnah dgr lak dear..hehe tgk pic tu mcm mee grg je :) my hubby pn x suke sushi :)

    ReplyDelete
  4. Za, udon ni slh 1 mee jepun slain soba.. Lau singgah restoren jepun leh la cube...tp yg ni aku rs udon yg dh di melayukan kot..hehehe

    ReplyDelete
  5. udon ori macam mee sup, kuah dia syoyu campur stok dashi, lepas tu letak daun bwg dan mkn dgn udang tempura. oishiii! anak2 suka mkn udon, kdg2 tukar dgn soba. biasa akk beli udon buat laksa. hehe..

    ReplyDelete
  6. Kak as: stok dashi? Pe tu kak?
    Muhd: mmg best..!!

    ReplyDelete
  7. アヌムちゃん : ni mkn kt restoren kat ampang...tp bukan restoren jepun..dorg de sedia skit2 menu ala2 jepun gitu..hihihi

    ReplyDelete
  8. owhh aritu pn bru mkn udon.nnt kite letak pic bila2.heee

    ReplyDelete
  9. betul ckp Ayu tu...rasa sushi, udon n soba kt jepun dan mesia diffrent...su kena try yg ori kat jepun baru sedap! mai la holiday sini...
    pokok kesum tu asalnya k.e-na beli yg fresh dari thai di kedai thai kt nagoya...semai btg kesum musim winter, sib baik hidup...bolehlah lepas rindu nak bau daun kesum dlm laksa penang, laksam, nasi kerabu ,asam pedas...

    ReplyDelete
  10. itulah.. x penah rasa y version msia. tp for sure la y ori lagi sedap kan.. tak penah pulak masak udon cam ni.. rasa nak cuba, tp mana nak cari udon y ori ni kat sini.. hehe

    ReplyDelete
  11. erk..sodap ke?? tak ponah makan lak udon nih...

    ReplyDelete
  12. tak pernah pulak makan udon fashion ni, betul2... sama lak kite memula tak lalu tgk udon sekali rasa wow wi yummy!

    ReplyDelete