Thursday, September 29, 2011

Dubai Desert Safari : Priceless Experience



Assalamualaikum




Pengalaman ke Desert Safari memang cukup mengujakan...!! Tak leh nak describe...mula-mula tak sangka pon akan jadi cenggitu...ingat just lalu desert tu macam biasa...Rupanya sangat adventurous...Sampai satu tahap aku leh cakap...please stop...i can't take it anymore...wakakakka....

Driver tu boleh turun naik dunes tu macam naik beskal kot aku rasa...die betul2 enjoy bila dengar kami terjerit-jerit kat belakang..tapi, memang itu lah dorang patut buat as one of the activities to be enjoyed by the tourists...aku je yang takut...pegang pada handle yang disediakan sampai sakit2 lengan selama 3 hari..huhu..penangan pi Desert Safari..nasib tak de lebam-lebam jek..

Uppa de amik video, tapi sebab bergegar teruk je..better aku tak upload la..hehehe

Some pictures to share


bersama tourists lain
sungguh pening bila drive laju2 
kat dunes yang sgt beralun itu..huhuhuu
(time lalu kat dunes, aku duk risau kete nk terbalik,heheh..penakut)




Antara view yg sempat disnap dari dalam kete
(on the way)


Dragon Mart
Mall yang sangat besar & panjang
Tourist guide kami cakap
Kalau nak cari barang2 Chinese, kat sini lah

Istana Dubai
simple je kan?



Before continue our journey
singgah kat kawasan rehat untuk buang angin
angin tayar kereta...
bukan angin aku lah... =p


aktiviti kempiskan tayar beramai-ramai
(^__^)


team kami baru nak berkumpul
before gerak ramai-ramai ke camp
berehat sekejap setelah bergegar tak hengat
gegaran otak hingga ke perut...
terus perut hantar signal lapar ke otak...
ahhahahaha =p



Our precious moment
A day @Desert Safari
(^_^)



Satu je aku heran, tak tau la camne tourist2 guide kami ni leh ingat jalan masuk & keluar ke camp sebab tak de signboard or laluan disediakan...macam dorang main lalu je...lau aku pi sendiri nih, mau sesat tak jumpa jalan keluar dah..nampak sama je mana-mana...ehehhehe....

Perjalanan dari kawasan rehat ke camp amik masa lebih kurang setengah jam jugak lah sebab duk main-main kat padang pasir tu sebelum masuk untuk aktiviti seterusnya......


p/s: Click HERE to know more about Desert Safari Dubai

13 comments:

  1. waa..sedondon tu, makin slim dua dua org ni aku tgk hehehe..cant imagine ur experience dear fren!! :)

    ReplyDelete
  2. za : aku slim gak kerssss?? wahhh...suke statement mg tu za wlau aku tau itu hanya picture illusion..wuhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. subhanallah..cantik pemandangan kat desert tu nampaknya..

    ReplyDelete
  4. ureshiiii.... ha ah la dah la sama je kiri kanan... bak kata org alah bisa tegal biasa eh mcm tak kena je peribahasa ni haha lantak lah...

    ReplyDelete
  5. kak ez : mmg cantik kak...huhuhu...rs beruntung dpt jejak kaki kt sini..subhanallah...

    hanis : hehehhe..btul dh kot peribahasa tuh..ehhehe...

    ReplyDelete
  6. nampak best je! tp kalau akk mau mabuk keluar isi perut, hihi.. akk duk blkg kete pun boleh mabuk. naik gunung lg x leh tahan. ahaha..

    ReplyDelete
  7. hehehe..nasib baik sy jenis xmabuk...boleh je naik pape pon..tp naik gunung xpnah lgik...nnt nk cuba gak...

    ReplyDelete
  8. Salam Soo....
    Lar awak kat Dubai ke??? bestnye... kan kak ijan pernah cakap, maybe boleh p raya kat sana. hehe.... mesti lah seronok kan. Enjoy your great time with hubby. Take care!

    Teringin gak nak ke padang fasir gitu... bile ehhh. hehe :D

    ReplyDelete
  9. kak ijan : yup kak..dpt jgk beraya bersama..hikhik..sonok2...jom la dtg cni kak..leh p padang pasir...kikikiki =)

    ReplyDelete
  10. Yani mampu tengok jela...pastu berangan konon-konon gi sekali..huhu

    ReplyDelete
  11. hehehe...xpe ah yani..nnt mane tau de rezki bby..dpt jejak kaki over the sea gak... =)

    ReplyDelete